Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi vegán székelykáposzta recept - nem csak vegánoknak!

Karácsonyi vegán székelykáposzta recept - nem csak vegánoknak!

Ezüstvasárnapi ajándékunk egy valódi ünnepi fogás vegán változata a tanya kincseinek felhasználásával. 

A gazdasszony eredeti receptje szerinti Székelykáposzta, amelyhez a legtöbb hozzávalót megtalálod itt a webshopban.

Jó étvágyat kívánunk! 

Vegetáriánus/Vegán székelykáposzta

1kg aprított savanyúkáposzta

1 evőkanálnyi olaj

3 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500g csiperkegomba (másfajta gombával is helyettesíthető; pl.rókagombával friss vagy akár szárított formában is. Szárított gomba esetén elegendő 50-100g

Gomba helyett szójagranulátummal is elkészíthető, amelyet felhasználás előtt fűszeres vízbe kell beáztatni: a forralni feltett vízbe egy evőkanálnyi Hridaya Farm ételízesítőt tegyünk, némi sóval és borssal együtt és a forrásban lévő vízbe dobjuk bele a szójakockákat. Vegyük le a tűzről és lefedve hagyjuk állni, hogy a szója magába szívhassa a fűszeres vizet.   

1 evőkanál pirospaprika (50 grammos kiszerelésben kapható vegyszermentes őrölt pirospaprikánk)

1kávéskanál piros füstöltpaprika

1 mokkáskanál őrölt feketebors

Majoranna ízlés szerint

Tejföl vagy vegánföl

A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az olajon üvegesre pirítjuk, pici vizet öntünk alá és rászórjuk a pirospaprikát (a víz azért szükséges, mert a paprika könnyen odaég és keserű lehet).

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát vagy az elkészített szóját, az őrölt feketeborsot és hagyjuk, hogy egyet rottyanjanak a fazékban az összetevők. Hozzáadjuk a savanyú káposztát (kóstoljuk meg előtte és ha a mi ízlésünkhöz túl savanyú, mossuk ki előtte). Öntsünk hozzá egy kevés vizet és főzzük puhára. Ha még pikánsabban szeretnéd, öntsd hozzá egy doboznyi elkészített instant paradicsomlevesünket! 

Mikor késznek érezzük, akkor fűszerezzük füstölt paprikával, majorannával, és hagyjuk még egy percet a tűzön, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint lehet tejfölös habarással sűríteni (egy evőkanálnyi lisztet tejföllel vagy vegánföllel elkeverni és csomómentesen elkeverni a megfőtt káposztával majd megvárni míg felforr) vagy csak tálaláskor hozzáadni a tejfölt és ízlés szerint apróra vágott szárított vagy friss kaporral díszíteni. 

Jó étvágyat kívánunk!

A hozzávalók közül mindent beszerezhetsz, megrendelhetsz a Hridaya Farm kínálatából, csak a tejfölt vagy vegánfölt és a szóját kell megvenned hozzá más forrásból!

Keresés